Leertuin zoekt hulp van ouders

Zaterdag 10 maart van 10.00 – 14.00 uur is er werk aan de winkel in de leertuin. Heeft u tijd en kunt u helpen? Meld u zich dan aan bij juf Tineke of schrijf een mailtje wanneer zij niet op school is. Wat moet er allemaal gebeuren? De groentebakken moeten omgespit en opnieuw gevuld worden met schone aarde, de composthoop moet omgespit worden en de houtsnipperpaadjes moeten verwijdert worden en opgevuld worden met zand en schelpen. Juf Tineke zorgt voor een kop koffie en wat lekkers, neemt u zelf een schep en laarzen mee? We hopen op een grote opkomst.

Lees poëzie-tief, kort maar krachtig, elke dag een gedicht

Blijft u, net als de kinderen,  soms ook even staan om al die prachtige en grappige gedichten te lezen die plotseling overal in de school hangen? Hans en Monique Hagen hebben als Nederlandse Kinderboekenambassadeur een Poëzie Tiplijst gemaakt voor leerkrachten en ouders. Er staan 70 bundels op en verwijzingen naar lesideeën, websites etc. De Poëzieweek begint op 25 en eindigt op 31 januari

Ideeën voor project Middeleeuwen

We zijn ideeën aan het verzamelen voor het project Middeleeuwen. Bent u nieuwsgierig? Neem dan een kijkje bij de collage die hangt op het prikbord bij de personeelskamer/groep 4. Heeft u ideeën? Schrijf ze er dan bij!

Middeleeuwen

Ieder jaar is er een project op de Poolster waar alle groepen aan deelnemen.
Het thema van het project is dit jaar de Middeleeuwen. De Middeleeuwen is de periode tussen 500 en 1500 na Christus. Het project start op woensdag 7 maart en wordt feestelijk afgesloten op woensdag 25 april. Zet u deze data alvast in uw agenda?

Keith Haring

Groep 1/2 B duikt tijdens het thema Kunst in de wereld van Keith Haring. Ze bekijken zijn schilderijen en proberen de schilderijen na te doen, samen of alleen.