Handleiding om digitaal in te schrijven

Beste ouders en leerlingen,
Inschrijven voor de naschoolse cursussen van Stichting Wijsneus gaat voortaan online. Hieronder de uitleg hoe u uw kind kan inschrijven voor een van de cursussen of een wijkclub. Deelname kost €5,00 en is met de stadspas gratis.
Met vragen kunt u terecht bij de administratie van de Poolster of bij Stichting Wijsneus. 

1. Ga naar: www.sterrenmakers.nl
2. Klik op het gebied  “Noord West” waar je een activiteit wilt zoeken.
    De school van uw kind verschijnt. Klik deze aan.
3. Klik op de groep waar uw kind op zit. verschijnt. Klik deze aan.
4. Vervolgens klikt u op ‘Zoek’. De activiteiten verschijnen.
5. Onderaan een activiteit klikt u op de paarse balk om meer te lezen.
6. Inschrijven: Onder de activiteit vindt u het online inschrijfformulier. 
    Vul de gevraagde gegevens duidelijk in (email adres goed invullen) en
    klik op versturen
7. U ontvangt een mail die u dient te bevestigen om de aanmeldingen
    compleet te maken. 
8. Heeft u vragen, neem dan contact op via info@wijsneus.info
   
Wij helpen u graag. Graag tot ziens bij een van onze cursussen!


In de week van 08 oktober 2018 starten we de nieuwe naschoolse cursussen van Stichting Wijsneus. Deelname met Stadspas is gratis.  Zonder stadspas is deelname aan een cursus €5

Cursusaanbod:

Groep 1,2  
Licht en Schaduw
Wist je dat je met de schaduw van twee vingers al een konijntje kunt maken? Zo kun je eindeloos spelen met licht en schaduw. Je projecteert je zelfgemaakte werkstuk op een muur of een scherm en je zult zien: het wordt opeens iets anders. Het lijkt wel een droommachine!
Dinsdag 14.30-15.45 u  

Voor groep 3,4,5
Waterwereld
Bij de lessen Waterproefjes ga je allemaal leuke proefjes doen met water. Zo ga je kristallen maken, laat je een ei drijven en ga je zaadjes planten. Je leert waarom water eigenlijk zo belangrijk is en wat voor leuke dingen je ermee kan doen.  En je leert hoe je het beste zeepsop kan maken zodat je extra grote bellen kan blazen.
Woensdag 12.30-14.00 u

Voor groep 6,7,8
Djembé

Trommel mee op de djembé. Trommel mee op je lijf. Samen zingen, dansen, optreden. Kortom: dikke pret met de djembé!
Woensdag 12.30-13.45 u

Voor groep  6,7,8
Textielatelier
In deze cursus onderzoeken we samen wat je kunt doen met textiel.  Met wol, draad, touw, breisels, lappen stof en verf maken we wat jij in je hoofd hebt.
Donderdag 14.30-15.45 u

Ga jij na de zomervakantie naar groep 6, 7 of 8? Stap dan aan boord van de tijdmachine bij de Zomerschool Amsterdam Noord! Je wordt beter in taal, je werkt samen met echte kunstenaars en je gaat mee op leerzame uitstapjes. Het is superleuk én een goede voorbereiding op het nieuwe schooljaar! Doe je ook mee? Reis samen met de Zomerschool terug in de tijd. Wist je dat Amsterdam gebouwd is op 11 miljoen houten palen? En dat een trambestuurder lang geleden ‘gleuvenrijder’ werd genoemd? Deze zomer leer je van alles over vroeger! De ene helft van de dag bereiden we je met veel nieuwe woorden en leuke teksten extra goed voor op het nieuwe schooljaar, de andere helft van de dag bouw je prachtige kunstwerken en maak je bijzondere excursies. We eindigen met een spetterende presentatie op een bijzondere locatie! Ouders en genodigden zijn dan van harte welkom om te zien hoe jij officieel een lintje uitgereikt krijgt door de wethouder. Geef je op via jouw basisschool of via de SKC (020 6750880 of renske@skcnet.nl). Of stuur een mailtje naar meedoen@noordje.nl. Meld je snel aan! Deelname kost niets. Je betaalt enkel 15 euro borg, die je aan het einde van de cursus terug krijgt.
Wanneer: 13 t/m 30 augustus 2018 Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10 – 15 uur.
Waar:
Huis van de Wijk Waterlandplein, Waterlandplein 302
De Kinderboom, Adelaarsweg 113
Noordje, Zamenhofstraat 14B
Huis van de Wijk de Banne, Bezaanjachtplein 243
Amsterdam Noord
De Zomerschool Amsterdam Noord is een project van Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC)Noordje en Gemeente Amsterdam i.s.m. basisscholen in Nieuwendam Noord, Midden Noord en De Banne.

 

 

Na drie blokken trommelen worden we getrakteerd op een bijzonder optreden. Hier een stukje, een improvisatie, waarbij een van de trommelaars mag bepalen wie er op welk moment meespeelt.

“Bloemen. Je houdt ervan of je haat ze” Groep 7 verdiept zich in het werk van Georgia O’Keeffe. Georgia O’ Keeffe (15 nov. 1887 – 6 mrt. 1986) was een van de meest belangrijke en intrigerende artiesten van de 20e eeuw. O’Keeffe maakte schilderijen op grote doeken en presenteerde haar objecten alsof je ze door een vergrootglas bekijkt.

 

Olympische Sportweek 2018

Van 25 t/m 30 juni kan uw kind meedoen aan de Olympische Sportweek in het Olympisch Stadion! Hij of zij zal terugkomen met een heus Olympisch diploma. Op de achterkant staat het Jeugdfonds Sport benoemd. Wij informeren u graag nu alvast over de mogelijkheid die Jeugdfonds Sport biedt.

Jeugdfonds Sport – Alle kinderen moeten kunnen sporten
Sporten is leuk en goed voor de sociale, fysieke en mentale ontwikkeling van uw kind.  
Sporten versterkt het zelfvertrouwen en biedt kansen op een betere toekomst.
Wij van het Jeugdfonds Sport Amsterdam bieden sportkansen aan kinderen, woonachtig in Amsterdam, tussen de 4 en 18 jaar die graag lid willen worden van een sportclub, maar dat niet kunnen omdat er thuis te weinig geld is om (een deel van) de contributie te betalen.

U bent het vast met ons eens dat geen kind buitenspel mag staan!
Verlangt uw kind erg naar het beoefenen van zijn/haar favoriete sport? Wilt hij/zij graag samen met vriendjes op een sport? Wat houdt u tegen?

Wij hanteren een aantal voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding:

  • Bent  u in het bezit van een stadspas? Vermeld het stadspasnummer in de aanvraag. Het is het 19-cijferige nummer achter op de kaart.

Indien u geen stadspas bezit, is een onderbouwing van de aanvraag verplicht, waarin bijvoorbeeld wordt aangetoond dat u:

  • minder dan 120% van het minimumloon verdient
  • met schuldsanering te maken heeft (bewijs dient te worden overlegd)
  • een illegale status heeft
  • anderszins niet in staat is om de sport te betalen.

Aanvragen
U kunt als ouder niet zelf de sportaanvraag voor uw kind indienen. Dit gebeurt met behulp van een intermediair, een tussenpersoon die betrokken is bij uw kind of het gezin. Denk hierbij aan de leerkracht op school, ouder en kindadviseur, jeugdhulpverlener, buurtcoaches en de maatschappelijk werker. Op het Olympische diploma zal meer informatie staan hoe u een aanvraag kunt doen. Zorg ervoor dat u alle benodigde informatie heeft, zodat de intermediair de aanvraag volledig kan indienen en u niet lang hoeft te wachten op een reactie van ons.

Bij goedkeuring van de aanvraag vergoeden wij maximaal € 300,- per 12 maanden per kind.
Wij vragen de sportclub om een factuurverzoek en betalen vervolgens het gevraagde bedrag rechtstreeks aan de club.  

*Heeft u meerdere kinderen tussen de 4 en 18 jaar die willen sporten? Geen probleem, meld ze gerust allemaal aan.

Beste ouders en verzorgers,

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is Hester Schattenberg. Ik ben vanaf Mei 2018 werkzaam bij het Ouder- Kindteam als Ouder- en Kind adviseur en op de Poolster als tijdelijke vervanging van Imane Amenzou. U kunt bij mij terecht voor verschillende opvoedvragen, tips, adviezen en steun op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Daarnaast kan ik ook helpen voor aanvragen binnen het Jeugd Sportfonds en Cultuurfonds.

Iedere week ben ik aanwezig op de dinsdagmiddag van 12:30 tot 16:30 en op de donderdagochtend van 08:30 tot 12:30.

Werkwijze:

Samen met u en uw kind gaan we op zoek naar een passende oplossing. Dit kan door middel van een aantal tips te geven, of met een aantal gesprekken op school of thuis.

Contact:

Iedere dinsdagmiddag van 12:30 tot 16:30 of donderdagochtend van 08:30 tot 12:30, kunt u bij mij binnen lopen zonder afspraak bij de hoofdingang rechts van de trap. Ook kunt u mij mailen of bellen om een afspraak te maken (zie onderstaande gegevens).

Hester Schattenberg

Ouder- en Kind adviseur

Ouder- en Kindteam Noord- West

Telefoonnummer: 06 15359530

Email: h.schattenberg@oktamsterdam.nl

Werkdagen: maandag/dinsdag/woensdag/donderdag

Zoals u wellicht vernomen hebt, wordt binnenkort de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wetgeving beschermt u en uw kind tegen negatieve gevolgen van grootschalig verzamelen van persoonlijke data. De wetgeving zal voor de Poolster leiden tot een aantal verandering en ook aan u als ouder van wordt een inspanning verwacht. Zo zal u vaker betrokken worden bij beslissingen waarbij gegevens van u en uw kind uitgewisseld moeten worden. In het verleden volstond een eenmalige toestemmingsverklaring om foto’s en video’s waarop uw kind herkenbaar inbeeld was te publiceren. Door de nieuwe regelgeving zijn we verplicht hiervoor vaker toestemming te vragen. Ik begrijp dat dit ook voor u een belasting kan zijn. Om het vragen van toestemming te vereenvoudigen, willen we zoveel mogelijk e-mail en- of Parro gebruiken. Parro is de nieuwe app, waarmee u met leerkracht van uw kind kunt communiceren. Meer over de werking van de app en hoe u deze kunt downloaden, kunt u verderop in deze nieuwsbrief lezen.

Wanneer u vragen over de nieuwe regelgeving heeft of meer wilt lezen, dan kunt u terecht op de website van de Innoord: www.innoord.nl/privacy