Zoals u wellicht vernomen hebt, wordt binnenkort de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wetgeving beschermt u en uw kind tegen negatieve gevolgen van grootschalig verzamelen van persoonlijke data. De wetgeving zal voor de Poolster leiden tot een aantal verandering en ook aan u als ouder van wordt een inspanning verwacht. Zo zal u vaker betrokken worden bij beslissingen waarbij gegevens van u en uw kind uitgewisseld moeten worden. In het verleden volstond een eenmalige toestemmingsverklaring om foto’s en video’s waarop uw kind herkenbaar inbeeld was te publiceren. Door de nieuwe regelgeving zijn we verplicht hiervoor vaker toestemming te vragen. Ik begrijp dat dit ook voor u een belasting kan zijn. Om het vragen van toestemming te vereenvoudigen, willen we zoveel mogelijk e-mail en- of Parro gebruiken. Parro is de nieuwe app, waarmee u met leerkracht van uw kind kunt communiceren. Meer over de werking van de app en hoe u deze kunt downloaden, kunt u verderop in deze nieuwsbrief lezen.

Wanneer u vragen over de nieuwe regelgeving heeft of meer wilt lezen, dan kunt u terecht op de website van de Innoord: www.innoord.nl/privacy

Loop je ook mee met de Avondvierdaagse?

Het is weer zover! Dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juni is de Avondvierdaagse voor Oostzaan en omstreken. De Oudercommissie organiseert dit jaar dat leerlingen van De Poolster hier namens de school aan mee kunnen doen en samen kunnen lopen. Wil je ook mee doen met jouw kind(eren)? Meld je kind(eren) dan aan op https://www.avondvierdaagse-oostzaan.nl/index.php/inschrijven of bij Rilana van de oudercommissie (iedere dag tot een half uur na schooltijd in het grote lokaal naast Michelle).

Datum: dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juni

Locatie: ‘t Twiske (Oostzaan)

Afstand: 5 km (vanaf 6 jaar) of 10 km (vanaf 8 jaar)

Kosten: 5 euro per kind

Inschrijven: tot 27 mei online via https://www.avondvierdaagse-oostzaan.nl/index.php/inschrijven (automatische incasso), of iedere dag tot een half uur na schooltijd bij Rilana in het grote lokaal naast Michelle (contant betalen). Meer informatie: https://www.avondvierdaagse-oostzaan.nl/index.php/voorwaarden-en-reglement

 

Vanaf  25 mei wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze privacyrichtlijn heeft o.a. het gevolg dat de leerkrachten niet meer deel kunnen nemen aan klassen-appgroepen zoals die in een aantal groepen actief zijn.  Als alternatief  hiervoor willen we beginnen met de Parro-app. Naast uitgebreide communicatie mogelijkheden en een groepspagina biedt de app mogelijkheden om gesprekken te plannen. Hierdoor wordt het voor u als ouder eenvoudiger om in contact te blijven met de school en met de groep van uw kind. 

Omdat dit systeem valt en staat met het aantal ouders dat meedoet, willen we u vragen de app alvast op uw smartphone, of tablet wilt installeren, zodat  wanneer we snel goed van start kunnen gaan. 

Tevens is het van belang dat de mailadressen kloppen. Wanneer wijzigingen wil doorvoeren kunt u dat doen door het volgende formulier in te vullen:  Mailadresformulier

De voordelen van Parro:

Altijd op de hoogte
Het wordt voor mij heel makkelijk om jou op de hoogte te houden. Mijn berichten komen direct aan én kun je – in tegenstelling tot briefjes – niet kwijtraken!

Bekijk de leukste momenten van je kind
Ik kan (bijvoorbeeld) tijdens het schoolreisje heel eenvoudig de leukste foto’s met je delen. Geniet mee met de leukste avonturen van je kind.

Direct contact met onze school
Ik heb hiermee één plek in handen om met jou (privé) en met alle andere ouders te communiceren. Wij kunnen via Parro direct contact hebben.

 

De Parro app kunt u kosteloos downloaden:  Zoek ‘Parro’ op in de Apple App Store  of Google play store op je telefoon en/of tablet. Voor computer of Windows Phone: Ga naar https://talk.parro.com.

Met vriendelijke groet, Conny van Coesant,

 

Zoals u wellicht weet, heeft De Poolster het 4 mei monument aan de Meteorenweg geadopteerd.
Naast het deelnemen aan de herdenking en het plaatsen van een bloemenkrans, wordt ook in de klas uitgebreid aandacht besteed aan het thema Tweede Wereldoorlog.
Dit thema wordt ook doorgetrokken naar de tegenwoordige tijd. Bij onze deelname aan de jaarlijkse gedichtenwedstrijd van het 4-5 mei comité van Tuindorp werd dit heel mooi verwoord door onze Joudy Al Masri uit groep 8, die zelf in december 2015 uit Syrië naar Nederland is gekomen. Zij heeft in korte tijd de Nederlandse taal zó goed onder de knie gekregen dat ze een mooi gedicht kon schrijven. Een gedicht dat niet alleen de eerste plaats van de klas, maar ook de buurtprijs in de wacht sleepte! (En een bericht in de krant (Kompas)!)
We zijn met zijn allen heel trots op deze prestatie!

Met de leerlingen van groep 8 is afgesproken dat iedereen die in de gelegenheid is op 4 mei naar de herdenking komt om Joudy haar gedicht te zien en horen voorlezen.
Voor wie ook geïnteresseerd is:
Op vrijdag 4 mei
18.00 – tentoonstelling en herdenkingsdienst in de Bethelkerk. Ook hier worden de winnende gedichten voorgelezen.
19.00 – start stille tocht naar het monument.
19.30 – sprekers en voordracht gedichten bij het monument.
20.00 – twee minuten stilte en afsluiting.

Hier onder nog het winnende gedicht:

Tja, overleef het maar!

Nu kan ik eten wat ik wil
nu kan ik gaan waar ik naartoe wil
en doen wat ik wil.
Mensen in de oorlog kunnen dat niet,
het was zwaarder dan je denkt.
Iedereen dacht aan zichzelf,
en hulp kon je niet echt vinden.
Ik heb het zelf meegemaakt!

Ook al denk je dat je veilig bent,
is het nog steeds moeilijk
Je voelt namelijk geen vrede
en je bent altijd bang.
Je ziet de angst en de pijn in de ogen van de mensen.
Hoor je bij het land, moet je dat ook meemaken.
Het gebeurt nog steeds, wanneer kan het stoppen?

Wij herdenken de mensen die voor ons stierven,
de mensen die gele sterren moesten dragen
en niet meer bij parken, cafés of bioscopen mochten komen.
En ook de mensen die voor ons hebben gevochten
en het niet hebben overleefd.

Wij herdenken jullie in ons hart,
voor altijd.

Joudy Al Masri
De Poolster

 

Een tipje van de sluier van het verhaal de Reuzenridders bedacht en gespeeld door de kinderen van groep 3A

Posted by De Poolster on Saturday, 21 April 2018

De kinderen van groep 3 A hebben samen een verhaal bedacht en gespeeld dat zich afspeelt in een Middeleeuws kasteel

De kinderen van groep 3 A hebben samen een verhaal bedacht dat zich afspeelt in een kasteel en de torenkamer van het kasteel. Woensdag 25 april is het verhaal te zien in de school. Hier alvast een voorproefje


Welkom! Het zomerfeest van de Poolster valt deze keer samen met de afsluiting van het schoolbrede project de Middeleeuwen.


Ook de kinderen van groep 7 lopen naar het Twiskehuis. Zij gaan verhalen verzamelen van de bewoners. Hoe was het om als kind in de oorlogstijd te leven? Het is bijzonder om ervaringen uit eerste hand te mogen horen.


De kinderen van groep 8 naar het Twiskehuis toe om daar mensen te interviewen. Zij hebben zich goed voorbereid. De verhalen die zij horen krijgen straks een plek in de verhalen die de kinderen schrijven.